КОШАРКАНБА

Автомобил што Коби Брајант го доби од неговата сопруга за Божиќ беше продаден на аукција!!!

НЕДЕЛА по првата годишнина од трагичната смрт на Коби Брајант во хеликоптерска несреќа, неговиот поранешен автомобил, кој го доби како Божиќен подарок од неговата сопруга Ванеса, беше продаден на аукција за 221.400 американски долари.

Почетната цена на автомобил Шевролет Импајл од 1963 година на аукциите на Голдин беше 100.000 американски долари, а се очекуваше да чини 250.000 американски долари.


Идентитетот на претходниот сопственик не е познат, пишуваат американските медиуми, само се знае дека тој е во Индијана и дека новиот сопственик мора самиот да дојде по него.

Коби го доби автомобилот во 2006 година од неговата сопруга Ванеса како Божиќен подарок, а подоцна Импала беше во популарната емисија на МТВ Pimp My Ride, во која се натоварени стари автомобили.

Брајант го продаде во 2013 година, а една година подоцна повторно го смени сопственикот на аукција, каде беше до понеделник. Импалата беше во многу добра состојба и мина помалку од 40 000 километри.

Сподели: