РАКОМЕТСП КАТАР 2022

Франција претрпе два сериозни удари пред полуфиналето на Светското првенство!!!

Швеѓаните изненадија и стигнаа до полуфиналето на Светското првенство откако дојдоа во Египет без 12 играчи од минатогодишното евро, каде беа разочарани.

Следен противник на Швеѓаните ќе биде Франција, која денес дозна дека ќе влезат значително ослабени во натпреварот, без досега видени двајца клучни играчи.

Заедно со Фабрегас, играта ќе ја пропуштат и првиот човек на одбраната Лука Карабатиќ и првиот лев стрелец Тимоте Н’Гуесан. Карабатиќ ќе биде заменет со Мем, а Н’Гуесана со Лагард.

Аквивило од Ним ќе го заземе местото на Н’Гуесан во списокот, но нема замена за Карабатиќ, па тој трајно остана без играч на таа позиција.

Сподели: