НБА

Џејмс Харден се сели во Бруклин!!!

Според американските медиуми, оваа работа е завршена. „Брејди“ конечно ја исполни својата желба да ги напушти „Ракетите“, бидејќи беше незадоволен од франшизата од Нујорк.

Во замена за Харден, Хјустон го доби Карис Леверт и четири пика од првото коло, а Кливленд Кавалирс беа вклучени во целата работа, како трет тим.

Веднаш по завршувањето на работата, Хјустон Рокетс го разменија Карис Лаверт со Индијана Пејсерс во замена за Виктор Оладип.
Значи, Хјустон ги доби Виктор Оладип, Данте Ексум, Родион Курукс и првото коло од 2022, 24 и 26, како и незаштитеното прво коло на Милвоки Бакс и четири пика со Бруклин, кои ќе ги смени во замена за подобриот.

Нема сомнение дека Бруклин сега има тројца неверојатни играчи во составот – на Кевин Дурент и Кајри Ирвинг им се придружија Значи, Хјустон ги доби Виктор Оладип, Данте Ексум, Родион Курукс и првото коло од 2022, 24 и 26, како и незаштитеното прво коло на Милвоки Бакс и четири бода со Бруклин, кои ќе ги смени во замена за подобриот.

Нема сомнение дека Бруклин сега има тројца неверојатни играчи во составот – на Кевин Дурент и Кајри Ирвинг им се придружи Џејмс Харден.

Доколку еден од најдобрите кошаркари во светот се врати во препознатлива форма, Нетси можат да бидат главни фаворити за освојување на НБА лигата.


Сподели: