ФУДБАЛ

Постои една екипа, наречена Бодо / Глимт: 102 гола на 30 натпревари и 20 поени предност – тие се вистински хит во Европа!

Норвешкиот тим Бодо / Глим доминираше во Норвешка и немаше вистински ривал оваа сезона.

Бодо / Глим во моментов има 21 поен пред актуелниот шампион Молде , а што е особено фасцинантно, овој тим има постигнато најмалку два гола на сите 30 натпревари досега.
Вкупно, лидерот на норвешката лига Елистерсериен постигна вкупно 102 гола на 30 натпревари, што е неверојатно и ги соборија сите можни рекорди во нивната земја.
Тие исто така играа оваа сезона во Европа, но беа нокаутирани од Милан, на кого исто така му дадоа два гола на Сан Сиро.

Сподели: