Екстремни спортови

Нова несреќа на релито WRC Хрватска: Руски возач заврши на покривот!!!

Нова несреќа се случи на митингот WRC Хрватска, неколку часа откако светскиот шампион Себастијан Ожиер учествуваше во сообраќајна несреќа во Нови Загреб.

Руските возачи Николај Грјазин и Константин Александров учествуваа во оваа. Русите завршија на покривот по една кривина. Автомобилот беше целосно скршен и трката беше прекината.

Истрагата на WRC откри дека Русинот изгубил контрола над автомобилот и завршил на покривот.

Сподели: