Екстремни спортови

Норвешка ги откажа сите скијачки натпреварувања до крајот на сезоната поради короната!!!

Меѓународната скијачка федерација (ФИС) ги откажа сите натпреварувања на Светските првенства во зимски спортови во Норвешка по новите ограничувања што ги објави норвешката влада поради епидемијата на коронавируси.

Норвешката скијачка федерација нема да може да биде домаќин на натпреварувањето до крајот на тековната сезона на Светското првенство поради новите и построги ограничувања на владата за патувања и настани.

Натпреварите во скијање на крос-кантри во Осло, натпреварите во ски скокови во Осло, Лилехамер, Трондхајм и Викерсунд, Нордиќ заедно во Осло и алпското скијање во Квитфјел се откажани.

ФИС последователно ќе објави дали и каде ќе ги одржи натпреварите што требаше да се одржат во Норвешка.

Сподели: