Боречки спортовиНБА

Шек инвестира пари во спорт што многумина би го забраниле!!!

ШАКИЛ ОНИЛ, еден од најпознатите кошаркари на сите времиња, реши да ги инвестира своите пари во релативно нов и брзорастечки спорт. Ова е бокс без ракавици, за кој многумина сметаат дека е обична борба, а не спорт, поради многу скршеници и крв.

Познатиот центар беше виден на настанот во борба со првенство во голи прсти (BKFC), најголемата светска организација за боксери со ракавици. Иако на почетокот се сметаше дека тој дошол таму од чиста љубопитност, набрзо протече веста дека Шек дошол да го проучува бизнисот во кој сака да инвестира пари, а тој самиот го потврдил тоа.

“Овие се најдобрите, најтешките спортисти на светот. Тие не користат ракавици, затоа се најтешки. Мислам дека ова е иднината на боречките вештини. Тие се борат на начинот на кој треба да изгледаат борбите”, Изјави Нил за USA Today. Се разбира, БКФЦ е воодушевен од овој интерес. “Сега тој е со нас една од најпознатите спортски личности. Дали има личност која не знае за Шак? Тој сега ќе биде дел од оваа организација и ќе стори многу за сите оние кои сакаат да ни се придружат”, изјави БКФЦ претседателот Дејвид Фелдман.

Сè уште не е познато точно каква соработка ќе биде вклучена.

Сподели: