ТЕНИС

Тенисер му се заканува на судијата по поразот: Излезете од теренот и ќе ве убијам

Италијанскиот тенисер Зепиери предизвика инцидент кај предизвикувачот во Рим по поразот од Хуан Серундол со 6: 0, 6: 3.

Тој влегол во расправија со судијата, а судијата веднаш го предупредил дека мора да внимава што ќе каже.

„Застани, застани … Јас нема да го сфатам она за што зборуваш лично, но мора да размислиш пред да зборуваш“, рече судијата, а тенисерот веднаш му се закани:

“Дали сакате да се расправате? Излезете од теренот и јас ќе ве убијам. Излезете ако имате топки”.

Не е познато точно какви санкции ја чекаат младиот тенисер по овој излив, но можно е и целосно исклучување од тенисот.

Вжештена дискусија помеѓу судијата за стол и Зепиери по мечот:

Управувајте „Стоп, застани, запре. Јас не го сфаќам тоа лично, но размисли пред да

зборувам “Зепиери“ Дали сакате да се расправате? Излези (од теренот) и ќе те убијам, излези ако имаш топки “ pic.twitter.com/dG4ue6FFvY

– Стефано Берлинциони (@ Carretero77) 30 април 2021 година

Сподели: